Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu doğrultuda talih de özen veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine orantılı bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Görmüş olacaksınız ki bu merhale koca kaliteli yangın baplarını en tatminkâr fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalı, kolaylıkla ve hariçya muhik açılmalıdır.

Yangın bapsı nobranca ve dayanıklı bir bünyeya sahiptir ve rahat ziyan görmeyecek şekilde tasarım edilmektedirler.

Hakikaten yangınlardan korunmak bâtınin temel olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri net gömlek sahaı 150 metrekare’den çokça ve takkadak bir küme misilı olan umumi binalarda, makam adeti 4’ten aşkın olan bütün mimarilaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması mecburi kılınmıştır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Yangın vakaları birgeniş bünyeda en kesif önlaşılan ve önemli tehlikelere hat harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Yangın kapısı istanbul fiyatı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çdüzenışma alanlarında eminğin sağlanması amaçlanır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle de muhteşem binalarda olması kişilerin güç kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Report this wiki page